top of page
  • Foto van schrijverToneelvereniging Doe'k

ROLVERDELING 'KROEG OF KABBERDOES' IS BEKEND

Bijgewerkt op: 7 jul. 2020Ieder jaar is het weer een verrassing welke spelers zullen worden benaderd voor de hoofd- en bijrollen in het jaarlijkse stuk dat Toneelclub Doe'k op de planken brengt. Een taak voor de regisseur, maar altijd in samenspraak met alle spelers. 

Dit jaar ligt deze keuze voor het eerst in handen van regisseuse Jessica van Leeuwen, al zijn door haar jarenlange ervaring bij Doe'k de verschillende beschikbare kwaliteiten in binnen de club niet vreemd. 'Ik ken natuurlijk de spelers door en door en heb zelf met ze op het toneel gestaan jaren lang. Daardoor kan ik wel goed inschatten welk karakter het beste bij welke speler past. We doen dit echter altijd in samenspraak, maar uiteindelijk heb ik het vetorecht de rolverdeling definitief te mogen maken als regisseur.' zegt Jessica. 


HENK VAN WILGEN - Chris van Rooij

Henk van Wilgen is vaste klant bij Café Klei en geniet van het leven. Hij is altijd vrolijk, goedgezind en wel in voor een geintje. Daarnaast komt hij dagelijks op het terras van Peggy Klei en haar zoon, genieten van een heerlijk glaasje bier met gratis pinda's voor vaste klanten. Henk vindt alles wel prima en houdt zich graag oppervlakkig. 

Stiekem heeft hij een klein oogje op Peggy en wacht zijn kans af tot het juiste moment daar is om toe te happen. De gebeurtenissen rondom het café van Peggy en haar zoon helpen daar echter niet bepaald bij...


PEGGY KLEI - Antoinet Wagenaars

Peggy Klei is de eigenaresse van Café Klei en moeder van zoon Brain Klei waarmee ze samen het café van haar overleden man door financieel zwaar weer probeert te leiden. Ze heeft een goed hart maar kan soms erg lomp uit de hoek komen. Ook is ze erg streng voor haar zoon Brian en laat zich door niets of niemand aan de kant zetten. 

Peggy heeft eveneens stiekem een oogje op Henk, maar durft dat maar zelfden toe te geven. Ze maakt zich met name grote zorgen over haar financiële situatie...


BRIAN KLEI- Rob Housen

Brian is de zoon van Peggy Klei en 'werkt' bij zijn moeder in het café, al denkt zijn moeder daar toch iets anders over. Brian is een beetje dom en een tikkie asociaal. Hij ligt vaak in de clinch met zijn moeder en is niet vies van het vrouwelijk schoon. 

Gastvrijheid is bij Brian ver te zoeken en het vakmanschap laat zich dan ook zeer te wensen over wanneer hij gasten op het terras van Café Klei probeert te helpen met bestellen. Wanneer Fabiola van Claroen op zijn terras komt zitten slaat de vonk direct over waar Elisabeth van Claroen (de moeder van Fabiola) dan weer niet bepaald blij mee is.


FABIOLA VAN CLAROEN- Nanette van Hartskamp

Fabiola is een pittige jongedame die zegt wat ze denkt. Ze is de dochter van Elisabeth Claroen die haar tegen wil en dank probeert in een keurslijf te stoppen. Tot grote ergernis van Fabiola zelf... In tegenstelling tot haar moeder is Fabiola een eigentijdse vlotte meid die voor alle reden vatbaar is. 

Ze heeft een oogje op Brian maar kan er maar moeilijk mee omgaan dat Brian al snel is afgeleid door ander vrouwelijk schoon en zich niet snel laat binden...


ELISABETH VAN CLAROEN- Marion van Rooij

Elisabeth van Claroen is koppig, eigenwijs en zeer bekakt. Ze leeft boven de rest en heeft het wat hoog in haar bol. Tot grote frustratie van haar dochter Fabiola en eigenlijk iedereen om haar heen. Ze is volhardend, ambitieus en kijkt enorm neer op andere mensen. Ze wil graag deftig zijn, maar het lukt haar nét niet.

Wanneer ze de concurrentiestrijd aangaat met Peggy om het best lopende Grand Café van het dorp te worden zal ze een heleboel concessies moeten doen...


DAISY FAAS- Brenda Hanff

Daisy is de lokale prostituee en is erg verleidelijk, sexy en sensueel. Het oog wil ook wat en daar houdt deze pittige en ietwat bitcherige dame dan ook zéker rekening mee. Ze ziet in elke man haar inkomen en weet slim gebruik te maken van de emoties van haar klanten. 

Daisy kan af en toe hard en genadeloos zijn maar heeft een goed karakter en probeert alleen maar haar eigen hachje boven water te houden. Echter komt de overlevingsdrang vurig bij haar naar boven als ze denkt te ontdekken dat er concurrentie in het spel is...


MEVROUW VAN BAELKERCK- Ria Langenhuijsen

In iedere buurt woont wel zo'n type die alles en iedereen in de gaten houdt. In het dorp is dat in dit geval Mevrouw van Baerlkerck. Een gestoorde ouwe tang die altijd de verkeerde conclusies trekt en zo koppig is als een specht. Ze is chagrijnig en zelfs agressief! Daarbij heeft ze om verkeerde redenen een hekel aan Elisabeth en zien we haar in het hele toneelstuk enkel vanuit het raam van haar slaapkamer... Ook is ze erg vermogend!

Mevrouw van Baelkerck gooit en smijt met dingen als het haar niet bevalt en houdt bovendien haar zoon Eberhard nauwlettend in de gaten.


EBERHARD VAN BAELKERCK- Rien van Rooij

Eberhard is een rijke, deftige heer maar toch heeft hij ook de nodige genen van zijn moeder overgenomen. Hij is vaak te lang van stof en gebruikt veel te veel woorden voor een simpele boodschap over te brengen. 

Eberhard doet zich voor als een zelfverzekerde, stoere man maar is in wezen niets meer dan een moederskindje. Hij is erg gesteld op Daisy maar raakt in de problemen als ook Brain Klei de aantrekkelijke prostituee in de gaten krijgt. 


TERRASPUBLIEK (Figuranten)- Rob, Jozef, Hanneke, Aart-Jan, Freek, Charles


9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page