top of page
  • Foto van schrijverToneelvereniging Doe'k

WIJ ZIJN ER KLAAR VOORNa maanden repeteren is de cast en crew van Toneelclub Doe'k er helemaal klaar voor. De laatste puntjes zijn afgelopen week op de i gezet en dit is het moment waarop alles voor het eerst zal samenkomen.

Woensdagavond a.s. zal de generale repetitie plaatsvinden in Theater de Speeldoos. Hét moment waarop spel, decor, kleding, licht en geluid elkaar voor het eerst zullen ontmoeten. Vanaf dat moment is Theater de Speeldoos voor eventjes een tweede thuis voor alle spelers van Doe'k.

De zaalfolders zijn gedrukt, het geluid is op band gezet en doorgesproken met de technici van het theater. Donderdagochtend zullen de eerste spelers van Doe'k al vroeg in de Speeldoos aanwezig zijn voor de nodige grime en kapsels. Ook zal de decorploeg de laatste hand leggen aan de inrichting en aankleding van het decor van dit jaar. 


'Kroeg of Kabberdoes?' speelt zich af op een rustig dorpspleintje. Voor het eerst in jaren weer een stuk dat zich zogenaamd buiten afspeelt. Een behoorlijke klus voor de decorploeg die dit jaar keihard gewerkt heeft om o.a. twee cafépanden en een oud herenhuis te bouwen. En dat óók nog eens met meerdere verdiepingen... 

Passen en meten

Het zal een opluchting zijn om het stuk eindelijk in het theater te kunnen gaan spelen aangezien daar heel wat meer ruimte is dan in de repetitieruimte waar Doe'k wekelijks repeteert. Dit jaar zijn er heel wat scènes waarbij zo'n beetje de volledige cast op de bühne staat. De ruimte die Theater de Speeldoos biedt is dan ook geen overbodige luxe bij de uitvoeringen. 


Allerlaatste kaarten

Donderdag om 14.00 uur zal de eerste voorstelling van Kroeg of Kabberdoes te zien zijn. Voor deze voorstelling zijn nog enkele kaarten te reserveren. Ook voor vrijdagavond zijn nog enkele kaarten beschikbaar in de zaal en op het balkon. 

De zaterdagavond is (zoals ieder jaar) inmiddels uitverkocht op enkele stoelen op het balkon na. 

We hopen u allemaal te mogen ontvangen tijdens een van onze voorstellingen! Blijft u ook na afloop nog even gezellig met ons een drankje drinken in de foyer?

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page